Zupa paprykowo-pomidorowa

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Smakuje wyśmienicie zarówno z ryżem, jak i makaronem. Czosnkowe grzanki z bagietki też świetnie się z nią uzupełniają.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 średnia puszka pomidorów w kawałkach
    -1 średnia papryka
    -1 średnia cebula
    -1-2 ząbki czosnku
    -2 kostki rosołowe
    -pieprz, ew. sól
    -jogurt naturalny
    -papryka słodka w proszku
    -oliwa z oliwek
    -ulubiona zielenina do posypania na talerzu
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę siekamy i szklimy na oliwie, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Po 2 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchew. Podlewamy wodą, dodajemy pomidory z puszki, kostki rosołowe i gotujemy do miękkości. Doprawiamy ew. solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Zagotować, zdjąć z ognia, zaprawić jogurtem naturalnym i podawać posypaną zieleniną.

    Podawać z ryżem bądź makaronem, w zależności od upodobań;)

Porady

Można dodać trochę koncentratu pomidorowego do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować