Zupa paprykowa z korniszonem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Paprykowy miszmasz ,smaczny i treściwy.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
    1 papryka żółta
    100 g chorizo
    cebula
    3 korniszony
    2-3 ziemniaki
    2 marchewki
    1.5 l bulionu warzywnego
    czubata łyżka koncentratu pomidorowego
    garść ulubionego makaronu (u mnie angotti)
    mielona wędzona papryka
    sól ,pieprz

Zupa paprykowa z korniszonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy w paski ,cebulę w piórka ,ziemniaki w kostkę. Razem z pokrojonymi w talarki ogórkami ,marchewką i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i garść ulubionego makaronu. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i czerwoną wędzoną papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy