Zupa paprykowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować i robię to codziennie. Gotuję dla męża i 10-letniego syna Adama. Zupa paprykowajest oryginalna, ma ładny, apetyczny kolor. Świetnie smakuje z groszkiem ptysiowym.

Składniki:

  • ● 2 czerwone papryki
    ● mała cebula
    ● 1 łyżka masła
    ● 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    ● 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    ● 6 łyżek soku z winogron
    ● 1 litr wywaru warzywnego
    ● ząbek czosnku
    ● 2-3 łyżki śmietany
    ● sól, pieprz
    ● świeża bazylia

Zupa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, usuwamy
    nasiona, miąższ kroimy w kostkę.
    Cebulę również.
  • 2. W garnku roztapiamy masło,
    dodajemy cebulę i paprykę,
    podsmażamy. Doprawiamy papryką,
    dodajemy przecier pomidorowy,
    podgrzewamy 3 min.
  • 3. Wlewamy wywar warzywny
    i sok z winogron, gotujemy 20
    min. Dodajemy czosnek. Zupę
    miksujemy, dodajemy śmietanę,
    przyprawy i listki bazylii.

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Komentarze

Podobne przepisy