Zupa ozorkowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

pyszna i pożywna

  • 2 godz.

Składniki:


  • 6 szt ozorków wieprzowych
    1 por sama biała część bez liści
    3 średnie marchewki
    3 średnie pietruszki korzeń
    3-4 listki laurowe
    3-4 ziela angielskiego
    1 pęczek pietruszki zielonej
    sól,pierz,maggi do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ozorkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka włożyć ozory zalać wodą,posolić solą i obgotowywać przez ok.1h.W między czasie warzywa opłukać,obrać,pokroić w ukośne talarki o grubości ok.1cm.Ozory odcedzamy,czekamy aż trochę ostygną.Obieramy ozory ze skóry powinna łatwo odchodzić,kroimy w plastry ( 1.5 cm ) i wrzucamy z powrotem do garnka zalewamy ponownie wodą dodajemy ziele i liść laurowy.Solimy.Gotujemy na małym ogniu ( tak jak rosół ) ok.1h do miękkości,w połowie gotowania dodajemy warzywa.Doprawiamy do smaku,posypujemy zieloną pietruszką.Najlepiej zupa smakuje z kluskami kładzionymi lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować