zupa owocowa jagodowa

0 (0 ocen)

super lekka zupa, miła odmiana :) lubiana przez dzieci i dorosłych

Składniki:

  • porcja dla 4 osób:

    1 litr mleka
    2 łyżki mąki
    30-40 dkg świeżych jagód lub 2 słoiczki jagód w sosie własnym

    cukier do smaku

    makaron nitki

Zupa owocowa jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron nitki ugotować normalnie, odcedzić na durszlaku.
  • 2. odlać 1/2 szkl mleka i rozrobić w nim mąkę, resztę mleka zagotować. do gotującego mleka wlać mleko z mąką i zagotować. następnie dodać jagody. jak świeże to część zblendować, a część pozostawić w całości. jeśli ze słoiczków to sok połączyć z mlekiem a owoce pozostawić w całości.
    osłodzić według uznania.

    podawać na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy