Zupa ogórkowa z ziemniakami i ryżem.

5 (179 ocen)

  • 50 min

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków z dodatkiem ziemniaków , marchwi oraz ryżu zabielana śmietaną .Jest aromatyczna, smaczna i pozywna:) Serdecznie polecam

  • 50 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    1 marchew
    1 mała pietruszka
    4 -5 ogórków kiszonych
    3 średnie ziemniaki
    3 łyżki ryżu
    sól
    pieprz czarny ,
    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie, lisc laurowy ,
    zioła suszone lubczyku
    1/3 białej części pora
    natka pietruszki
    40 ml śmietany 30% ,
    mąka.

Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa z ziemniakami i ryżem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Do garnka wkładamy umyte udka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy wywar. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę.
    Marchew ścieramy na tarce.Pora kroimy w talarki. Ogórki ścieramy na terce o dużych oczkach.

    2.
    Do gotowego wywaru wkładamy ziemniaki, marchewkę i pietruszkę , natke oraz pora oraz ziele i lisc laurowy - gotujemy 10 minut po czym dodajemy ryż i ogórki ( starte na tarce lub pokrojone w plasterki )

    3 .
    Gotujemy do miękkości warzyw. Zabielamy śmietaną rozmieszana z maką
    .Doprawiamy do smaku lubczykiem, solą i pieprzem.

Porady

-5 porcji, -do zabielenia zupy czsem uzywam zamiast smietany-jogurtu naturalnego. -jesli lubimy bardziej kwasną zupe, dolejmy soku , wody z ogórków kiszonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować