Zupa ogórkowa z mielonym

4.99 (196 ocen)

  • 60 min

Inspiracja MG

  • 60 min

Składniki:

  • łyżka klarowanego masła
    cebula
    2 ząbki czosnku
    300 g mieszanego mielonego mięsa
    sól ,pieprz
    słodka papryka
    mielony kminek
    1,5 l bulionu drobiowego
    liść laurowy
    ziarenko ziela angielskiego
    4 ziemniaki
    2 małe marchewki
    kawałek selera
    3 duże ogórki kiszone
    1/2 szklanki soku z ogórków
    100 ml kremówki i kwaśnej śmietany
    kilka gałązek koperku i natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa z mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem posiekaną cebulę i czosnek ,zeszkliłem. Dodałem mięso mielone ,oprószyłem solą ,pieprzem ,papryką i kminkiem ,smażyłem do momentu ,kiedy mięso stało się sypkie. Zalałem gorącym bulionem ,dodałem listek laurowy i ziele ,zagotowałem. Do wrzącego bulionu dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pocięte w słupki marchewki i seler. Kiedy warzywa zrobiły się prawie miękkie ,dodałem starte na grubych oczkach ogórki i dolałem sok do nich ,wymieszałem i gotowałem 20 min. Do śmietan dodałem trochę gorącej zupy ,rozrobiłem i wlałem do całości. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować