Zupa ogórkowa z cieciorką papryką i cukinią

0 (0 ocen)

Ciekawy smak ogórkowej w nowej wersji

Składniki:

  • • 1 cukinia ok 25 cm
    • 2 marchewki
    • 1 papryka czerwona
    • biała część poru
    • 1 mała cebula
    • 1 słoik cieciorki
    • 2 ziemniaki
    • 4 ogórki kiszone
    • 1 szklanka śmietany 18%
    • 2 kawałki parówki grubej
    • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżki masła
    • pęczek ziół pietruszka,seler,lubczyk
    •sól
    • pieprz

Zupa ogórkowa z cieciorką papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć na grubej tarce marchewkę pokroić w plasterki ziemniaki i paprykę w kostkę
  • 2. W garnku dać olej pokroić w paski cebulę i por podsmażyć dodać pokrojone warzywa i startą cukinię chwilę przesmażyć.Wlać ok 2,5 l wody gotować aż warzywa zmiękną.Dodać do zupy odcedzoną z zalewy cieciorkę
  • 3. Ogórki zetrzeć na grubej tarce podsmażyć na patelni z dodatkiem masła aż odparuje woda dać do zupy.Dodać śmietanę i pokrojone w plasterki parówki gotować 5 minut wszystko razem doprawić solą pieprzem dodać posiekane zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy