Zupa ogórkowa na żeberkach z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do osolonej wody włożyć żeberka. Gotować przez kilka minut. Dodać
marchewkę pokrojoną w kawałki , pietruszkę , seler , czosnek , liść
laurowy , kilka ziarenek angielskiego ziela i kostkę bulionową. Gotować
do miękkości mięsa. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej
gotować. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojoną w duże kawałki
wędlinę. Mąkę rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody ,
dolać śmietanę , dobrze wymieszać , wlać do garnka mieszając ,żeby
nie zrobiły się grudki. Ogórki razem ze skórką zetrzeć na tarce o
grubych oczkach i dodać razem ze sokiem do zupy. Doprawić solą ,
pieprzem i jarzynką. Gotować 3 minuty.
Komentarze