Zupa ogórkowa na żeberkach z kiełbasą

5 (199 ocen)

  • 20 min

Jest to ulubiona zupa całej rodziny. Po jednej porcji prosi się owięcej. Warto spróbować.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki :
    2 małe żeberka wieprzowe
    6 średnich ogórków kiszonych
    1 mały kubeczek śmietany 12%
    1 czubata łyżka mąki
    1 kiełbasa śląska
    2 cienkie parówki
    5 łyżek soku z ogórków kiszonych
    kostka bulionowa mięsna
    kilka ziemniaków
    2 średnie marchewki
    kawałek pietruszki
    kawałek selera
    1 ząbek czosnku
    liść laurowy , angielskie ziele
    sól , pieprz , jarzynka
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa na żeberkach z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowa na żeberkach z kiełbasą 1. Do osolonej wody włożyć żeberka. Gotować przez kilka minut. Dodać
    marchewkę pokrojoną w kawałki , pietruszkę , seler , czosnek , liść
    laurowy , kilka ziarenek angielskiego ziela i kostkę bulionową. Gotować
    do miękkości mięsa. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej
    gotować. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojoną w duże kawałki
    wędlinę. Mąkę rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody ,
    dolać śmietanę , dobrze wymieszać , wlać do garnka mieszając ,żeby
    nie zrobiły się grudki. Ogórki razem ze skórką zetrzeć na tarce o
    grubych oczkach i dodać razem ze sokiem do zupy. Doprawić solą ,
    pieprzem i jarzynką. Gotować 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować