Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tyle słodkości dzisiaj, ale poza paczkami i innymi oponkami, obiad zrobić trzeba. Może zupa ogórkowa będzie idealna na te wszystkie pyszności!

  • 50 min

Składniki:

  • * 600g żeberek wieprzowych
    * marchewka
    * pietruszka
    * 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę
    * 2 kiszone ogórki starte na tarce
    * łyżka mąki
    * łyżka jogurtu greckiego
    * sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
    * świeży koperek

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zalać wodą, dodać przyprawy - poza solą, marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pietruszką. Gotować do miękkości mięsa. Wrzucić ziemniaki, gotować do miękkości, Mięso obrać od kości i dodać do zupy. Starte ogórki dodać do zupy i całość zagotować. Mąkę rozmieszać z jogurtem, dodać do zupy. Spróbować czy jest odpowiednio doprawiona, jeśli ogórki były słone to już nie solić zupy.
    Posypać koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy