Zupa ogórkowa

5 (174 ocen)

Co tu dużo pisać... po prostu pyszna!

Składniki:

  • 2 skrzydełka
    cebula
    2 ząbki czosnku
    marchew
    pietruszka
    4 ogórki kiszone
    kostka rosołowa
    4 garści ryżu
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować ok 2l wody. Wrzucić skrzydełka, pietruszkę, marchewkę pokrojoną w plasterki, czosnek i cebulę oraz kostkę rosołową. Gotować do czasu aż marchewka będzie robiła się miękka. Ryż przebrać i zalać szklanką gorącej wody, odcedzić i wrzucić do zupy, przyprawić. Gotować do czasu aż będzie miękki. Wtedy dodać starte na grubych oczkach ogórki. Gotować wszystko razem jeszcze ok 15-20 minut. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować