Zupa Ogonowa

4.49 (180 ocen)

  • 60 min

Zupa Ogonowa, bardzoo smaczna i zdrowa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa
    pierś z kurczaka
    3 zwykłe kiełbasy
    1 zupa ogonowa w proszku
    2,5 marchewki
    1 pietruszka
    1 ząbek czosnku
    3 duże ziemniaki
    3 liście laurowe
    5 ziaren pieprzu
    2 ziela angielskie
    Kucharek

Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogonowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na samym początku obieramy warzywa (marchew, pietruszka) , wlewamy do garnka 1,5 litra wody, dodajemy kostkę rosołową, obrane warzywa jak również pierś z kurczaka i gotujemy oczywiście rosołek.
    Następnie kroimy w kostkę ziemniaki oraz kiełbasę. Zupę w proszku rozrabiamy w niewielkiej ilości wody, wlewamy do garnka z rosołem i zagotowujemy. Dodajemy do zupy pokrojone ziemniaki, kiełbasę liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, kucharek oraz wciskamy czosnek. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 20min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Marchewka Pieprz Pietruszka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować