Zupa neapolitańska

0 (0 ocen)

Pyszna , ekspresowa , pochodząca z kuchni włoskiej zupa .Zasmakuje również dzieciom .

Składniki:

  • 1,5 l bulionu wołowego

    2 marchewki

    3 ziemniaki

    1 por

    125 g makaronu nitki

    100 ml śmietany creme fine

    1/2 łyżkeczki bazylii

    1/2 łyżeczki majeranku

    1 łyżeczka vegety

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    50 g startego sera gouda

Zupa neapolitańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę .

    Pora umyć i pokroić w piórka .

    Do gotującego się bulionu dodać warzywa i gotować ok. 20 minut .

    Dodać makaron , wymieszać i gotować kolejne 5 minut .

    Dolać śmietanę , wymieszać .

    Zupę doprawić bazylią , majerankiem , vegetą , solą i pieprzem .

    Podawać posypaną serem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy