Zupa mleczno-kokosowa z makaronem dyniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Śniadanie pachnące cynamonem, kokosem i wanilią.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 dyni makaronowej: 500 gramów
    - mleko: 1 litr
    - mleko kokosowe w puszce: 1 sztuka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżeczki
    - sól, gałka muszkatałowa do smaku: 1 szczypta

Zupa mleczno-kokosowa z makaronem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa mleczno-kokosowa z makaronem dyniowym 1. - Dynię przeciąć na pół, wyjąć nasiona i gotować przez 30 minut.
    - Odlać 1/ 2 szklanki mleka i wymieszać z mąką ziemniaczaną.
    - Mleko zagotować z mleczkiem kokosowym, dodać cukier waniliowy i przyprawy.
    - Zagęścić mąką ziemniaczaną.
  • 2. - Z połówki ugotowanej dynii widelcem oddzielić włókna dynii, które wyglądają jak makaron.
    - Położyć makaron dyniowy na talerze i zalać zupą mleczną.
    - Można jeszcze posypać szczyptą cynamonu po wierzchu..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy