• Zupa migdałowa na Wigilię

    Dodane przez: pierniczkowo

  • Doskonała zamiast czerwonego barszczu na Wigilijny stół.

  • Składniki

    1 litr mleka
    4 łyżeczki cukru
    szczypta cukru waniliowego
    szczypta cynamonu
    20 dag migdałów w płatkach
    1 łyżka mąki
    śmietana do zagęszczenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Zagotowujemy litr mleka z 4 łyżeczkami cukru, szczyptą cukru waniliowego i cynamonu. Migdały w płatkach rumienimy na patelni, następnie wrzucamy do mleka. Zupę zagęszczamy śmietaną połączoną z mąką.

  • Rady

    Zamiast płatków migdałowych można użyć zmielonych migdałów lub też dodać garść rodzynek czy suszonej żurawiny. Zupę możemy podać na wiele sposobów, np. z ryżem na sypko, czy z grzankami z bułki.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    danie świąteczne
  • 0 komentarzy

Dodane przez: pierniczkowo

pierniczkowo 125

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-02T10:09:33+02:00

84 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »