Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

Idealna na rodzinne spotkania

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    2 laski kiełbasy zwyczajnej
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 kg pieczarek
    4 papryki świeże (2 czerwone i 2 żółte)
    4 utarte ogórki kiszone
    5 cebul pokrojonych w kostkę
    1 puszka kukurydzy
    2 sosy paprykowo-pomidorowe
    1 sok pomidorowy 0,75 l karton
    1 l rosołu z kości wieprzowej lub żeberek

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi i kiełbasę pokroić w paski, udusić na oleju. Osobno udusić pieczarki pokrojone na talarki.
    Podlać zupę rosołem. Cebulę obsmażyć z papryką i to połączyć . Na koniec dodać fasolę, kukurydzę i sok z kartonu oraz starte ogórki. Zaprawić sosem paprykowo-pomidorowym.

Komentarze

Podobne przepisy