Zupa marchwiowo - czosnkowa

4.48 (156 ocen)

  • 30 min

Zapraszam do wypróbowania przepisu na zupę w moim ulubionym kolorze

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    200 ml oliwy z oliwek
    1 duża cebula
    ½ główki czosnku
    5 dużych marchewek
    250 ml wody
    2 liście laurowe
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa marchewkowa Krem

Zupa marchwiowo - czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz liście laurowe około 10 -15 minut. Marchewkę obieramy i kroimy w talarki. Następnie smażymy chwilę na oliwie.
  • 2. Zalewamy wodą i gotujemy aż marchewka będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie miksujemy w blenderze na gładki krem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować