Zupa marchewkowo-porowa z domowym żytnim makaronem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wstawiam przepisy z mojej skutecznej diety odchudzającej(40kg) w nadzieji,ze któraś z Pań zechce z niej skorzystać :),ponieważ nie każda dieta to "katorga"

  • 50 min

Składniki:

  • 5 dużych marchwi
    5 szt.por
    natka do posypania
    przyprawa uniwersalna,zioła jakie kto ma
    Makron
    1kg mąki żytniej pełnoziarnistej
    1 szkl.wody
    3 jaja
    szczypta soli





Zupa marchewkowo-porowa z domowym żytnim makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i por ugotować z przyprawa uniwersalna i ziołami np.prowansalskimi.Zmiksować.
    Makaron: mąkę wymieszć z jajami solą i wodą-zagnieść.Rozwałkować,zwinąć w rulon i kroić kluski grubości według uznania.Ugotować w osolonym wrzątku ok 5 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy