Zupa marchewkowo-pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna zupka.Pachnąca pomarańczą i marchewką.Bardzo zdrowa i rozgrzewająca.Idealna na podwieczorek.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg marchewki
    2 duże pomarańcze
    sok z cytryny do smaku
    miód prawdziwy do smaku
    szczypta mielonego imbiru

Zupa marchewkowo-pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy myjemy,kroimy na mniejsze kawałki,zalewamy 2 szklankami gorącej wody i gotujemy do miękkości.
  • 2. Gdy marchewka będzie miękka dokładnie miksujemy.
  • 3. Do zmiksowanej marchewki dodajemy sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy,szczyptę imbiru,miód i sok z cytryny do smaku.
  • 4. Zupę chwilę zagotowujemy i podajemy gorącą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy