ZUPA MARCHEWKOWO - KOPERKOWA

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa ta jest łagodna w smaku z wyczuwalną "nutą" koperku.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki :
    Kawałek wędzonego żeberka
    1 dowolna kiełbasa ( u mnie Śląska)
    śmietana 18 % (170 g)
    1 łyżka mąki
    3 marchewki
    7 ziemniaków
    13 dag drobnego makaronu np. koraliki
    po kawałku pietruszki i selera
    pół pęczka koperku
    kilka gałązek natki pietruszki i liści selera
    liść laurowy, 5 ziarenek angielskiego ziela
    sól, pieprz, papryka słodka, jarzynka

Zupa marchewkowo - koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  ZUPA MARCHEWKOWO - KOPERKOWA       1. Żeberko gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie, po czym wyjmujemy.
    Wkładamy pietruszkę, seler, liść laurowy i angielskie ziele, gotujemy.
    Po chwili wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i makaron. Gdy zaczną
    mięknąć dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki i potartą na grubych
    oczkach marchewkę. Następnie wkładamy liście natki pietruszki i selera
    oraz pokrojony drobno koperek. Wlewamy śmietanę rozmieszaną z mąką i
    odrobiną zimnej wody. Wrzucamy przyprawy. Gotujemy jeszcze przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy