zupa marchewkowa z lanymi kluseczkami i świeżą miętą....

4.49 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupka pycha...

Składniki:

  • 40dag młodej marchewki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    ok 2l bulionu
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    śmietana
    świeża mięta
    sól, pieprz, cukier

    lane kluski:

    2 jaja,
    szczypta soli,
    2 łyżki pełne mąki,
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa z lanymi kluseczkami i świeżą miętą.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę; cebulę drobno siekamy i przesmażamy wszystko na maśle.
  • 2. Przekładamy wszystko do gorącego bulionu i gotujemy około 30min. aż marchewka będzie miękka. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość miksujemy blenderem. Zupę doprawiamy pieprzem, solą, cukrem.
  • 3. lane kluski:
    wszyatkie składniki mieszamy, jak za gęste dodajemy troszkę wody. Gotujemy w zupie wlewając przez "szprycę do kremów" z prostą końcówką, można też przez lejek.
  • 4. Na talerzu zupę posypujemy świeżą posiekaną miętą i dajemy kleks śmietany....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.95 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zupa jarzynowa z kluseczkami

To może cię zainteresować