Zupa marchewkowa z curry

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 19 lat, gotowanie to moje hobby. Lubię wymyślać dania na różne okazje. Zupę marchewkową robi się bardzo szybko. Jest smaczna, tania i zdrowa.

Składniki:

  • ● 4 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
    ● 8 marchewek
    ● 2 łyżki masła
    ● 1 łyżeczka curry
    ● sól, pieprz
    ● cebula
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchewkowa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa marchewkowa z curry 1. Marchewki obieramy, myjemy
    i kroimy w plasterki lub
    ścieramy na tarce.
  • Zupa marchewkowa z curry 2. Przekładamy do garnka,
    zalewamy bulionem i gotujemy
    na małym ogniu pod przykryciem,
    aż marchewki będą
    miękkie.
  • Zupa marchewkowa z curry 3. Cebulę obieramy, drobniutko
    siekamy i szklimy ok.
    5 minut na roztopionym maśle.
    Cebulę przekładamy do garnka
    z zupą.
  • Zupa marchewkowa z curry 4. Dodajemy curry i pieprz,
    solimy do smaku. Gotową
    zupę posypujemy drobno
    posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować