Zupa marchewkowa

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pochodzi z „arsenału przepisów” mojej babci. Doskonale pamiętam lekką zupę, która była serwowana rekonwalescentom.

Składniki:

  • ● 0,6 kg marchwi
    ● 2 kostki bulionowe
    ● łyżka masła
    ● natka pietruszki
    ● 1/2 opak. makaronu
    ● łyżeczka cukru
    ● pieprz
    ● sól
    ● liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, kroimy
    w kostkę, zalewamy wodą,
    tak by wody było dwa
    razy więcej niż marchewki.
    Dodajemy troszkę soli, buliony,
    cukier, liść laurowy i ziarnka
    pieprzu.
  • 2. Gotujemy do miękkości,
    dodajemy ugotowany makaron.
    Posypujemy natką
    i okraszamy masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować