Zupa lebiodkowa

0 (0 ocen)

Moja babcia robiła ją ze zbieranej przez siebie lebiodki

Składniki:

  • 50 dkg liści lebiody, 20 dkg mięsa wołowego, 125 ml śmietany, 5 dkg szczypiorku, pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa lebiodkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście lebiody umyć. Zagotować 2 litry wody. Do wrzątku włożyć mięso i gotować do miękkości. Następni mięso wyjąć, a do wywaru wrzucić liście lebiody i drobno posiekany szczypior. Dodać sól i pieprz do smaku. Na koniec podprawić śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować