Zupa Krzycha

4.95 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Przepis na tą wyborną zupę dostałam od swojej koleżanki Irci, a ona od swojego kolegi Krzycha :) Polecam bardzo bo jest wyjątkowo pyszna....

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    500 g mielonego mięsa
    500 g świeżych pomidorów bez skórki lub poza sezonem z puszki
    3 średnie cebule + 2 większe ząbki czosnku
    2 średnie pory - tylko biała część
    2 serki topione śmietankowe po 100g
    olej i masło do smażenia
    garstka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.95 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krzycha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0d7hscv 1. Mięso mielone razem z posiekaną cebulą przesmażyć na oleju aż całość się lekko zrumieni, dodać sól, pieprz i pod koniec przeciśnięty czosnek.
    Następnie tym razem na maśle usmażyć cienko pokrojone pieczarki, a póżniej por pocięty w krążki.
    Wszystko przełożyć do płaskiego garnka.
  • image-08t3dod 2. Całość zalać póltora litrami lekko osolonej wody i wstawić do gotowania, w trakcie dodać pokrojone w kostkę pomidory obrane ze skórki.
    Pogotować ok. 10 minut.
  • image-0ebquda 3. Teraz na koniec dodać serki topione i mieszać do ich rozpuszczenia.
    Doprawić do smaku pieprzem i jeśli trzeba to solą, na talerzach posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pomidor Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować