Pyszna zupka, którą szybko się robi i tak samo szybko znika z talerzy
40 min
Składniki:
80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa
2 duże ziemniaki
1 pietruszka
bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad
warzywa
sól,pieprz
ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła
Zupa krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone na kawałki warzywa,
zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy, gotujemy ok 40 minut. Po tym czasie
zupę dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i
ziołami. Gotową zupę podajemy z grzaneczkami i ulubionymi pestkami (
słonecznik, sezam, siemię lniane) , posypujemy ziołami.
Komentarze