ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Pyszna zupka, którą szybko się robi i tak samo szybko znika z talerzy

  • 40 min

Składniki:

  • 80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa
    2 duże ziemniaki
    1 pietruszka
    bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad
    warzywa
    sól,pieprz
    ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone na kawałki warzywa,
    zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy, gotujemy ok 40 minut. Po tym czasie
    zupę dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i
    ziołami. Gotową zupę podajemy z grzaneczkami i ulubionymi pestkami (
    słonecznik, sezam, siemię lniane) , posypujemy ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Fasolka szparagowa Szpinak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować