zupa krem z zielonej fasolki szparagowej

4.5 (146 ocen)

Pyszna zupa krem z zielonej fasolki szparagowe i pora z dodatkiem tymianku

Składniki:

  • - 550 g zielonej fasolki szparagowej ( ja użyłam mrożonej)
    - 400 ml śmietany 12%
    - 1 por
    - 2 szklanki bulionu
    - sól, pieprz, tymianek
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z zielonej fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa krem z zielonej fasolki szpaagowej 1. Pora kroimy w talarki, podsmażamy na oleju do miękkości, by nie zbrązowiał. dodajemy fasolkę i zalewamy bulionem.Dusimy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Następnie miksujemy zupę, ponownie zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Gdyby zupa była za gęsta można dolać jeszcze bulion. W upalne dni polecam podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować