Zupa krem z zielonego groszku z zajączkiem.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób

Lekka zupka z akcentem wielkanocnym dla tych ,którzy stronią od żurku ,a w szczególności dla dzieci.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    1 szklanka mrożonej włoszczyzny lub świeża
    1 puszka zielonego groszku
    20 dag mięsa z indyka
    sól, pieprz
    2 kawałki chleba tostowego

Zupa krem z zielonego groszku z zajączkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i włoszczyznę pokroić na małe kawałki i zalać wodą. Dodać mięso ,posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać groszek razem z zalewą ,jeżeli jest ładna i smaczna .Wyjąć mięso ,resztę zmiksować na krem. Doprawić do smaku.
    Z chleba tostowego zrobić zajączki ,a uszka i ogonek z szałwii lub innej zieleniny.
    Mięso dodać do zupy lub wykorzystać do innej potrawy.
    Na talerze nalać krem groszkowy i na wierzchu ułożyć zajączki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Komentarze

Podobne przepisy