Zupa krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 50 min

Nie uważam się za jakąś wielką fankę groszku "w ogóle"- ale ta zupa podbiła moje serce (jak chyba wszystkie kremowe wersje).Idealna z grzankami! Najlepiej smakuje na drugi dzień. Czyli- dzisiaj robisz- jutro jesz :)PS. Przepraszam za zamokniętą trochę bazylię ;)

  • 50 min

Składniki:

  • 550 g zielonego groszku (świeży/mrożony/z puszki)
    2 duże ziemniaki
    1 litr bulionu
    200 ml śmietanki kremówki
    sól, pieprz (ewentualnie do smaku)

Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować bulion.
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Jeśli masz groszek z puszki, to najpierw odcedź.
    Warzywa wrzucić do bulionu, gotować na małym ogniu 15-20 minut.
    Całość zmiksować. Poczekać aż zupa ostygnie, dolać śmietankę.
    Doprawić do smaku.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy