Zupa-krem z suszonych grzybów

4.5 (190 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa ta nie tylko rozgrzewa ale też jest niskokaloryczna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - grzyby suszone: 40 dekagramów
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - śmietana 30 %: 0.5 szklanki
    - kostka grzybowa: 2 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - liść laurowy, ziele angielskie: 2 sztuki
    - groszek ptysiowy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z suszonych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby opłukać, namoczyć w zimnej wodzie najlepiej na noc.
  • 2. Namoczone grzyby wraz z wodą z moczenia gotować pod przykryciem 45 min.
    Dodać kostki grzybowe .
  • 3. Warzywa umyć obrać ,dodać do wywaru i gotować jeszcze przez 10 min.
  • 4. Garnek zdjąć z ognia zabielić śmietaną wsypać puree ziemniaczane i zmiksować.
  • 5. Zupę rozlać do miseczek posypać groszkiem ptysiowym i podawać gorącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek ptysiowy Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować