Zupa krem z selera naciowego

5 (147 ocen)

lekka, dietetyczna i smaczna zupa z selera naciowego

Składniki:

  • seler naciowy
    marchewka nieduża
    pietruszka nieduża
    garść pekinki
    oliwa, warzywko
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wlać 3-4 łyżki oliwy i podsmażyć pokrojony seler, startą marchew i pietruszkę, pod koniec wrzucić pekinkę, posypać łyżką warzywka.
    Tak podsmażone warzywa przełożyć do garnka z gotującą wodą i gotować do miękkości selera. Doprawić ewentualnie do smaku. Można wybrać kilka cząstek selera do dekoracji a zupę zmiksować.

Porady

Dodatek pekinki nie jest konieczny, ja akurat wykorzystałam resztkę jaka mi zalegała w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować