Zupa krem z selera naciowego

5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Zupy, to zdecydowanie największy "dostarczalnik" witamin i mega pałera, nie tylko odżywczego ale i rozgrzewającego składnika naszej diety.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g selera naciowego
    1 l bulionu warzywnego
    100 g ryżu jaśminowego
    100 ml śmietany słodkiej
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi selera kroimy, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min. Studzimy i blendujemy na jednolitą masę. Mieszamy ze śmietaną.
    Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Zupę zagrzewamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
    Podajemy z ryżem i posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować