Zupa krem z selera naciowego

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

Szybka i smaczna zupa w postaci kremu z selera naciowego z dowolnymi dodatkami.

  • 60 min

Składniki:

  • -pęczek selera naciowego
    -1 duża cebula
    -por
    -4-5 ziemniaków
    -oliwa
    -2-3 marchewki
    -1.5 l bulionu
    -1 łyżeczka curry
    -1 łyżeczka kardamonu
    -1 łyżeczka lubczyku
    -1 łyżeczka estragonu
    -sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, delikatnie solimy i szklimy. Dodajemy pora, selera i curry. Smażymy do zarumienienia warzyw.
  • 2. W między czasie do bulionu wrzucamy pokrojone ziemniaki i marchewkę. Po usmażeniu warzyw wrzucamy je do bulionu i gotujemy do miękkości wraz z ziemniakami i marchewką.
  • 3. Gdy już wszystko zmięknie dodajemy resztę przypraw i blendujemy wszystko blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez ok10 minut.

Porady

Zupa najlepiej smakuje z grzankami, smażonymi z czosnkiem na oliwie z oliwek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować