Zupa krem z porów

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jest to szybki, smaczny i rozgrzewający krem. Najlepszy na zimowe dni.

  • 10 min

Składniki:

  • -2 pory całe
    -śmietana 18%
    -200g serka topionego śmietankowego
    -masło
    -świeży czosnek (4 ząbki)
    -2 litry wywaru z kostek rosołowych
    -pieprz, sól
    -szczypiorek do ozdobienia

Zupa krem z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pory 1. 1. Pory myjemy, kroimy w całości. Masło roztapiamy na patelni, i wrzucamy pory. Gotujemy w tym czasie wywar.
    2. Dodajemy podsmażone pory do wywaru, czosnek wyciśnięty przez praskę, serek topiony oraz szczyptę soli i pieprz.
    3. Całą zawartość blendujemy dodając śmietanę. I gotujemy przez 5 minut. Danie gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy