Zupa krem z porem i mascarpone

0 (0 ocen)

Smaczna kremowa zupa

Składniki:


  • 4 cebule
    1 por
    4 ziemniaki
    120 g mascarpone
    2 łyżki masła
    100 ml śmietany 30%
    2 łyżki kaszy manny
    Sól morska do smaku
    Pieprz biały do smaku
    0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej
    2 łyżki koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z porem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Ziemniaki obrać, umyć, pokroić niedbale i wrzucić do garnka. Zalać wodą i zagotować.

    Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać posiekany por i dusić chwile aż zmiękną. Wrzucić do garnka z ziemniakami. Gotować do miękkości ziemniaków.
    Następnie dodać śmietanę i mascarpone i zmiksować blenderem na krem. Doprawić solą, pieprzem i gałką, wsypać kasze i zagotować. Nalać do miseczek, posypać koperkiem i podawać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować