Zupa krem z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa pomidorowa w pełniejszym wydaniu z naturalnych, świeżych pomidorów.

  • 60 min

Składniki:

  • 300 ml wywaru mięsno - warzywnego
    2 kg świeżych pomidorów
    50 ml śmietany 30%
    papryka ostra, sól
    bazylia

Zupa krem z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie kroimy w ósemki i wrzucamy do garnka.
  • 2. Pokrojone pomidory zalewamy wywarem i gotujemy, aż pomidory się rozgotują.
  • 3. Odstawiamy do wystudzenia.
  • 4. Następnie przelewamy powstałą zupę przez sito i odrzucamy pestki. Pozostałość ponownie gotujemy.
  • 5. Dodajemy zahartowaną śmietanę i doprawiamy do smaku.

Porady

Świetnie wygląda podana z ubitą z dodatkiem soli śmietaną i świeżą bazyią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy