Zupa krem z pieczarek

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Dla tych co lubią zupy, wszystkie

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dkg pieczarek
    1 cebula
    1 pietruszka
    1 l bulionu
    2 łyżki masła
    3 łyżki śmietany
    1 serek topiony śmietankowy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Cebule obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać masło ,przesmażyć cebulkę i wrzucić pieczarki. Dusić aż do momentu odparowania całego płynu.
    Pietruszkę obrać i umyć i wraz pieczarkami wrzucić do gorącego bulionu i całość gotować około 30 minut. Wyjąc pieczarki i pietruszkę z zupy.
    Część pieczarek odłożyć do dekoracji. Resztę pieczarek i pietruszkę zmiksować, dodać śmietankę, serek topiony i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeżeli krem wyjdzie zbyt gęsty, można dodać więcej bulionu albo przegotowanej wody.
    Na talerz wlać zupę i udekorować plasterkami pieczarek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować