Zupa krem z pieczarek

0 (0 ocen)

Zupka dobra na co dzień i od święta.

Składniki:

  • 1/2 marchewki
    1/2 pietruszki
    plasterek selera
    40 dag pieczarek
    2 łyżki masła
    1 kostka bulionowa pieczarkowa
    100 gram serka topionego śmietankowego
    przyprawy
    dodatkowo:
    czerstwe pieczywo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa krem z pieczarek 1. Marchew i pietruszkę oraz seler pokroić w większą kostkę i zalać litrem wody, dodać kostkę bulionową i pod przykryciem gotować do miękkości pod koniec dodać pokrojony w kostkę serek topiony i rozpuścić w goracym bulionie.
  • zupa krem z pieczarek 2. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle dodać do garnka z zupą i jeszcze gotować kilka minut, następnie całość zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem ziołowym.
  • zupa krem zpieczarek 3. Czerstwe pieczywo ( kilka kromek) pokroić w małą kosteczkę i zrumienić na suchej patelni lub w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować