Zupa krem z ogórka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna ,lekka i aksamitna zupa ze świeżych ogórków. Smak podkreśla posiekany koperek. Idealna w sezonie.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g ogórków gruntowych (mogą być sałatkowe)
    duża cebula
    por (biała część)
    łyżeczka masła
    1/2 małego selera
    750 ml bulionu drobiowego
    4 ziemniaki
    pęczek koperku
    sól ziołowa
    pieprz

Zupa krem z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z ogórka 1. Cebulę i por siekamy. Ogórki i seler obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dusimy na maśle ,zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 20 min. W tym czasie ,ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osobnym garnku.
    Ugotowane ogórki miksujemy ,dodajemy odsączone z wody ziemniaki i posiekany koperek. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy