Zupa krem z ogórka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam ją tym, którzy wciąż żyją w biegu.

Składniki:

  • ● 2 kostki rosołowe warzywne lub drobiowe
    ● 30 dag ogórków
    ● mały kremowy serek topiony
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● przyprawa uniwersalna, pieprz
    ● łyżeczka posiekanego lub suszonego koperku
    ● 200 ml śmietanki

Zupa krem z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy 1,25 litra
    wody, dodajemy kostki rosołowe. Ogórki myjemy, obieramy
    i kroimy w kawałki.
    Następnie miksujemy i wlewamy
    do wywaru. Doprawiamy
    przyprawa uniwersalna.
  • 2. Serek kroimy w kostkę,
    mieszamy ze śmietanką
    i wlewamy do zupy. Zagęszczamy
    mąką ziemniaczaną
    wymieszaną w małej ilości
    wody. Gotujemy 15 minut.
    Doprawiamy pieprzem. Posypujemy
    koperkiem.

Porady

Można ją podawać z chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy