Zupa krem z kukurydzy

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Rozgrzewająca zupa kukurydziana z nutą curry

  • 20 min

Składniki:

  • 2 puszki kukurydzy konserwowej
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    2 łyżeczki curry
    500 ml bulionu
    100 ml śmietany 30%
    sok z połowy limonki
    szczypta soli i cukru
    1 łyżka posiekanego lubczyku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Curry

Zupa krem z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odsączyć z zalewy (odłożyć łyżkę do dekoracji). Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, zeszklić na oliwie. Dodać kukurydzę i curry, razem podsmażyć ok. 2 min. Wlać bulion i śmietanę, gotować ok. 5 min. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, cukrem i sokiem z limonki. Zupę przelać do miseczek, udekorować lubczykiem i kukurydzą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Limonka Lubczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować