Zupa krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku dość głębokim rozgrzałam oliwę.
2. Do garnka powędrowała cebula, a po chwili pokrojona w kostkę marchew i starta na grubych oczkach tarki pietruszka. wszystko razem podsmażyłam kilka minut często mieszając.
3.Dodałam kalafiora i posiekane ząbki czosnku. Całość zalałam wodą, generalnie przykryłam nią warzywa.
4.Gotowałam około 30 minut.
5.Przestudziłam, zmiksowałam na jednolitą masę i znów zagotowałam (choć nie jest to konieczne), dodałam przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa).
6.Podałam z grzankami domowej roboty i mocno wysmażonym boczkiem. Pychotka!
Porady
Zamiast boczku może być kiełbasa, może nie być boczku a i tak będzie świetna!
Zwłaszcza na upalny dzień :)
Komentarze