Zupa-krem z dyni.

4.96 (186 ocen)

  • 45 min

Smaczna i pożywna zupa

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag miąższu dyni
    1 marchewka
    1 cebula
    2-3 szklanki bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    suszona bazylia
    suszone oregano
    zioła prowansalskie
    2 łyżki masła

    dodatkowo:
    5 dag pestek słonecznika
Wystaw ocenę:

4.96 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa z dyni Krem

Zupa-krem z dyni. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i cebulę obrać,umyć i pokroić razem z dynią.
  • 2. W garnku stopić masło ,wrzucić warzywa i chwilę przesmażyć,aż będą szkliste,wlać gorący bulion i gotować do miękkości.Następnie zupę dokładnie zmiksować.
  • 3. Zupę przyprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami.
  • 4. Słonecznik uprażyć na suchej gorącej patelni.
  • Zupa na talerzu. 5. Na talerze nakładać porcje zupy i posypywać słonecznikiem.

Porady

Ilość bulionu zależy od tego jak gęstą chcemy zupę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować