Zupa-krem z cukinii

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nauczyłam się gotować dzięki podpatrywaniu mamy. Pitraszenie sprawia mi ogromną przyjemność.Z mężem wyszukujemy przepisy na ciekawe i pikantne potrawy.

Składniki:

  • 3 małe cukinie (ok. 50 dag)
    mała cebula
    łyżka oleju
    1,5 szklanki rosołu lub bulionu z kostki
    200 ml śmietany kremówki
    15 dag kiełbasy
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa-krem z cukinii 1. Cukinię myjemy i osuszamy. Nie obieramy. Jedną kroimy w plasterki, pozostałe w kostkę. Cebulę również. Plasterki cukinii podsmażamy na oleju.
    Wyjmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  • Zupa-krem z cukinii 2. Na patelnię przekładamy pokrojoną w kostkę cukinię z cebulą. Podsmażamy, mieszając. Wlewamy rosół i dusimy 5 minut na małym ogniu.
  • Zupa-krem z cukinii 3. Duszoną cukinię przekładamy do garnka i miksujemy na krem. Następnie zabielamy śmietaną, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do zupy i podgrzewamy. Dodajemy podsmażone plasterki cukinii.
  • 4. Koperek myjemy i osuszamy. Kilka gałązek odkładamy do dekoracji, resztę drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Rozlewamy do talerzy, dekorujemy
    koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować