Zupa krem z cebuli i pora

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Polecam

  • 60 min

Składniki:


  • 3 litry bulionu drobiowego
    1 kg.cebuli
    2 szt.pora (tylko biała część)
    200ml.białego wytrawnego wina
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 ziemniaki
    1/2 kostki masła
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek zielonej pietruszki
    tymianek
    1 bagietka
    100g żółtego sera
    śmietana 30%
    sól,pieprz biały do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z cebuli i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy,kroimy w cienkie plasterki.W garnku rozgrzewamy masło dodajemy cebulę,podsmażamy na średnim ogniu.Dodajemy resztę warzyw,zalewamy winem i doprawiamy do smaku.Dusimy ok.30 min.na wolnym ogniu,mieszamy.Wlewamy bulion ,gotujemy do wrzenia .W między czasie bagietkę kroimy na kromki,posypujemy tartym żółtym serem i i zapiekamy w piekarniku.Zupę miksujemy blenderem na krem.Krem rozlewamy na talerze dodajemy po łyżce śmietany,posypujemy posiekana natką pietruszki.Podajemy z grzanką.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować