Zupa krem z buraków z imbirem

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta zupa jest aromatyczna, słodka, rozgrzewająca, o intensywnej barwie i mocno warzywna. Nie sposób jej odmówić. Podana z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego - mniam. Po prostu pycha!

Składniki:

  • 3 buraki
    1 ziemniak
    1 łyżeczka tartego imbiru
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Sok z cytryny
    Oliwa

    Do podania - śmietana lub jogurt naturalny

Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z buraków z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać i wraz z imbirem podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę buraki i ziemniaka. Całość podsmażyć prze minutkę, po czym zalać wodą, odrobinę ponad poziom warzyw. Gotować pod przykryciem, około 30 minut, aby warzywa zmiękły. Wtedy całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować