Zupa krem z brokuła i selera naciowego

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Pyszna, szybka, sycąca zielona zupa krem z brokułów :)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 l rosołu ( ew. bulion z kostki rosołowej)
    1 mały brokuł
    4 łodygi selera naciowego
    1 mała marchewka
    1 mała cebula
    1 większa łyżka masła
    dodatkowo:
    sól, pieprz do smaku
    jajko
    1 łyżka śmietanki słodkiej
    chlebek razowy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Rosół

Zupa krem z brokuła i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła, selera, marchewkę gotujemy w rosole, tak by warzywa były al dente. W trakcie gotowania, na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojona w piórka cebulę, a następnie dodajemy do gotujących się warzyw. Wszystko po ugotowaniu troszkę wystudzamy i następnie blendujemy. Zagotowujemy ponownie, wylewamy na miseczkę i dodajemy jajko, łyżkę śmietanki słodkiej. Do smaku według uznania doprawiamy sola i pieprzem, podajemy z chlebkiem razowym :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować