Zupa krem z brokuła i pora

4.98 (168 ocen)

Pyszny, aksamitny kremik z brokuła i pora podany z jajkiem i rzeżuchą.

Składniki:

  • 1 główka świeżego brokuła
    1 duży por (biała część)
    1 litr rosołu lub bulionu z kostki
    sól
    pieprz
    3 jajka ugotowane na twardo
    rzeżucha do posypania
    3-4 łyżki kwaśnej śmietany
Wystaw ocenę:

4.98 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z brokuła i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por pokroić w krążki i zeszklić na odrobinie oleju. Wywar rosołowy zagotować, dodać pokrojony na różyczki brokuł i zeszklony por. Gotować do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Gotową zupę zmiksować na gładki krem. Na koniec wymieszać ze śmietaną. Podawać z jajkiem pokrojonym na ćwiartki i posypać świeżą rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować