Zupa -krem warzywna

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taka zupa warzywna to samo zdrowie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - warzywa mrożone (warzywa na zupę mieszane): 45 dekagramów
    - kostki rosołowe: 2 sztuki
    - śmietana 30%: 0.5 szklanki
    - puree ziemniaczane: 3 łyżki
    - groszek ptysiowy: 1 opakowanie
    - sól: 1 szczypta

Zupa -krem warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa-krem warzywna 1. Do 1 litra wody wkruszamy kostki rosołowe i zagotowujemy.
    Przygotowujemy produkty potrzebne do zupy.
  • Zupa-krem warzywna 2. Warzywa mrożonę przelewamy wodą i wsypujemy do bulionu.Zabielamy to śmietana i gotujemy jeszcze 2 minuty.Zdejmujemy garnek z ognia
  • Zupa-krem warzywna 3. Ciepłą zupę miksujemy stopniowo wsypując puree ziemniaczane.Doprawiamy solą do smaku i rozlewamy do miseczek posypując groszkiem ptysiowym.

Komentarze

Podobne przepisy