Zupa krem pieczarkowa

0 (0 ocen)

Krem pieczarkowy jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Można go podawać ze startym żółtym serem, z groszkiem ptysiowym, tostami lub sucharkami.

Składniki:

  • 50dag pieczarek
    2 cebule
    1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
    1 szkl śmietany
    2-3 łyżki mąki
    Masło
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa pieczarkowa Krem

Zupa krem pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać masło i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, i gotować około 20 minut. Następnie zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy. Chwilę gotować na wolnym ogniu. Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować